Zala Predators – Győr Sharks 2 Összefoglaló

április 13th, 20150 Comments »

Április 12-én megrendezésre került a Predators első mérkőzése az ESA Divízió II. keretein belül! Igazi napsütéses, tavaszi idő fogadta a mérkőzésre kilátogató nagyjából 200-220 nézőt, és remélhetőleg a mérkőzés sem okozott csalódást.

A csapatok bevonulása és a Himnusz után az érmefeldobás következett, melyet a hazai csapat nyert meg, akik a visszahordást választották.

DSC_5488

Biztatóan indult a mérkőzés, hiszen a kissé rövidre sikerült kickoff után rögtön az első playben #9 Vati Márk passza a Tight End #84 Szabó Áron kezében landolt, és ezzel máris a félpályáig jutott a támadósor. Ezután azonban megtorpant a lendület, és nem igazán sikerült előre haladni, punt következett. Hasonlóan zajlott a vendég csapat első sorozata is, és sajnos az első negyed egészére ez volt a jellemző. 3&out-ok után a speciális csapategységek következtek.
Az első negyed egyetlen említésre méltó történése #20 Orsós Attila nevéhez fűződik, aki egy magabiztos, 32 yardos Field Goallal megszerezte a mérkőzés első pontjait. 3-0.

A második negyed ha lehet még álmosabban kezdődött, Zalai oldalról nem akar működni a támadás, ugyanakkor a Sharks támadói ébredezni látszottak. Sikeres játékok követték egymást, azonban egyik menetelést nem sikerült pontra váltaniuk. Már-már unalomba torkollni látszott a mérkőzés, amikor is a 2 perces figyelmeztetés után #98 Illés Zoltán lehalászta a Sharks irányítójának #14 Szlotta Bencének passzát, és egészen a győriek 8 yardos vonaláig hordta vissza.

DSC_5706

Talán ez az a pont, ami megváltoztatta a mérkőzés teljes képét, hiszen ezt a remek mezőnypozíciót végre sikerült a Predatorsnak kihasználni, és #34 Lőke Dániel egy 3 yardos futással megszerezte a mérkőzés első Touchdown-ját. A sikeres extra pont után az eredmény 10-0

DSC_5715

A második félidő hasonlóan indult, mint ahogy az első befejeződött, #48 Tatár Sándor ismét egy INT-el hozta a támadókat rendkívül kedvező helyzetbe, amelyet végül Szabó Áron egy 20 yardos elkapással váltott pontokká. 17-0.
A növekvő különbség komolyabb kockázatvállalásra késztette a Sharks edzőit, ezért kénytelenek voltak a 4. kísérletek bevállalására is. Ebből adódott, hogy a Predators támadó alakulata rendszeresen igen kedvező pozícióból kezdhette a menetelést. A következő pontszerzés Vati Márk nevéhez fűződik, aki egy 38 yardos szélső futással írta fel magát a pontszerzők listájára. 24-0
Újabb labdabirtoklás, újabb pontok! Először Szabó Áron került közel egy ismételt TD-hez, azonban a győri #11 Gulyás Gábor és #25 Jahn Balázs együttműködése megakadályozta ebben. Előbb ért le a térde, mint át tudta volna nyújtani a labdát a gólvonalon. Azonban Lőke Dániel egy 1 yardos belső futással megszerezte második 6 pontosát. 31-0
A védelem egyre jobban átvette az irányítást, #33 Gáspár Dániel, és #68 Molnár Dávid is több szereléssel akadályozta meg a Sharks futóinak és irányítójának előre haladását. Ráadásként Tatár Sándor blokkolt puntját követően csupán 4 yard volt a teljesítendő feladat az immáron a fiatal #15 Bécsi Bálint által irányított támadósornak. Ezt végül #24 Hasznos Sebastiánnak sikerült ledolgoznia egy futójáték során. 38-0.

DSC_5934

Ezzel a harmadik negyed végére érvénybe lépett az u.n. Mercy Rule, azaz folyamatos futóóra mellett fejeződött be a mérkőzés.
A 4. negyedben #46 Buday Krisztián megszerezte a védelem  3. INT-jét, a győri 16 yardos vonalon átadva a labdát a támadóknak. Ezt a lehetőséget viszont már nem hagyta ki Szabó Áron, hogy megszerezze második TD-jét, Bécsi Bálint 7 yardos passzával megszerezte a mérkőzés utolsó pontjait. 45-0

A végeredmény tehát 45-0 (3-0; 7-0; 28-0; 7-0) a Ragadozók javára!
A találkozó nagyon fegyelmezetten, és szabályosan zajlott, a hazai csapat mindösszesen 1 büntetést kapott 5 yardért, és az ellenfél 7 büntetésből szerzett 50 yardja se mondható soknak.

A mérkőzés legértékesebb játékosa (MVP) #20 Orsós Attila lett, aki azon túl, hogy megszerezte a csapat idei első pontjait, mind a 6 jutalomrúgást teljesítette, és végig remek puntokkal és kezdőrúgásokkal nehezítette meg a győri alakulat dolgát. 

Coach Steven Benefield a meccs után: “Az első félidőt tekintem az előszezon meccsünknek. Nagyon látszódott a játékosok teljesítményén, hogy szokniuk kellett egymást, nem volt meg az igazi összhang. A második félidőben elkezdtük játszani az a footballt, amit az egész szezonban látni szeretnék. A játékosok egymásra éreztek, működtek a blokkok, a futások és az elkapások is, a védelem pedig azt tette, amit várok tőlük, végig dominálta az ellenfelet” 

DSC_6094

A következő összecsapás 2015. április 19-én, vasárnap Szekszárdon lesz, ahol a Bad Bones látja vendégül a Predatorst!

« Zala Predators – Győr Sharks 2 Beharangozó
Szekszárd Bad Bones – Zala Predators Beharangozó »

A cikk ebben a kategóriában szerepel:

ZP Blog

A szerzőről: AbertZ

» írt 21 cikket

Edzések

Szerán 18:00-kor

Szombaton 14:00-kor

A Zala Plaza mögötti műfüves pályán

Következő mérkőzés:

2015 április 12:
vs. Győr Sharks 2

2015. április 19:
@ Szekszárd BadBones

2015. május 10:
@ Fehérvár Enthroners

2015. május 23:
vs. Dabas Sparks

2015. június 20:
vs. Fehérvár Enthroners
(Wild card)

2015. június 28:
@ Debrecen Gladiators
(Elődöntő)

ESA Divízió II.

Szponzoraink