Zala Predators – Dabas Sparks Összefoglaló

május 26th, 20150 Comments »

Május 23-án megrendezésre került az utolsó alapszakasz mérkőzés, melynek tétje igazán nagy volt mindkét csapat számára. A hazai csapat számára a győzelem rájátszást, a vereség a szezon végét jelentette, míg a vendégek számára is a rájátszás reményének fenntartásához szintén szükség volt a győzelemre.

Nehezen indult azonban a nap mindkét együttesnek. A mérkőzést megelőző éjjelen rengeteg eső zúdult a városra, ezáltal a Városi Ifjúsági és Sportcentrum pályája alkalmatlanná vállt mérkőzés rendezésére, ezért új helyszínt kellett találni az összecsapásnak. A Sparks utazását pedig egy, az autópályán történt baleset nehezítette meg, szinte a buszból kiszállva kezdték a mérkőzést.

A pénzfeldobást a Sparks nyerte és a visszahordást választották. Nem sikerült azonban jól az első drive egyik csapatnak sem, hiszen mindkét támadó alakulat puntolni kényszerült. Remekül alakult azonban a Predators második driveja, hiszen egy gyengén sikerült dabasi punt után a második meccsén pályára lépő elkapó #81 Tóth Olivér egy 20 yardos TD elkapással zárta a drive-ot. Az extra pont kimaradt. 6-0

DSC_7821

A következő dabasi támadásnak pedig #98 Illés Zoltán vetett véget, ugyanis egy felütött labdát megszerezve, majd azt 10 yardot visszahordva átadta a labdát ismét a hazai támadóknak. Ezt a lehetőséget azonban nem sikerült pontokra váltani, mivel a 30 yardos mezőnygól kísérletet blokkolta a Sparks special team-je.

DSC_7846

Remekül indult azonban a második negyed. Először #72 Gerencsér Milán és #52 Vati Zoltán egy 4th down-nál kikényszerített fumbleja után #34 Lőke Dániel 22 yardos szélső futásával ismét pontok kerültek a táblára. #20 Orsós Attila extra pontja ezúttal sikeres volt. 13-0
A védelem ott folytatta a remek munkát, ahol abbahagyta, Illés Zoltán megszerezte 2. Interception-jét, #12 Strupka András passza a Safety kezében landolt. 25 yardos visszahordás után azonban ismét csak field goal távolságig sikerült visszajuttatni a labdát, ám ezt ezúttal Orsós Attila nem hagyta ki. 16-0

DSC_7935

Egy újabb Sparks punt után újabb Predators pontszerzés. Ez a forgatókönyv ismétlődött a negyed hátralevő részében. Először #9 Vati Márk 9 yardról, majd Lőke Dániel másodjára 5 yardról, végül pedig #22 Tatár István 9 yardról juttatta a labdát az ellenfél célterületére. Több sikertelen, mint sikeres extra pont után a félidei állás 34-0.

DSC_7961

A pihenő után álmatagul kezdődött a harmadik negyed. Vati Márk eladott labdáját #21 Ferentzi Márk próbálta visszavinni, azonban ebben #66 Radics Rajmund és Vati megakadályozták. A pontszerzés viszont elmaradt. Ekkor már a zalai támadás inkább a jövőre gondolva bátrabban hívott olyan playeket is, amelyeket eddig nem sokat gyakoroltak. Ennek eredményeként puntra kényszerültek. Azonban #48 Tatár Sándor hamar visszaadta a játékszert a támadóknak, megszerezve ezzel a védelem 3. INT-jét.

DSC_8143

A negyedik negyedben mindkét oldalon szerepet kaptak a kevesebb rutinnal rendelkező játékosok, azonban ez nem akadályozta meg a Ragadozók remek futóját #24 Hasznos Sebastiánt, hogy kétszer is pontot szerezzen (2 és 9 yardról). Egy sikeres, és egy sikertelen extra pont után az eredmény: 47-0

A végeredmény 47-0 (6-0; 28-0; 0-0; 13-0)

Egy küzdelmesen induló, de a hazai csapat számára remek eredménnyel záródó, pontokban gazdag mérkőzést láthatott a pályára kilátogató nagyjából 50 néző. A csapatok rendkívül sportszerűen játszottak, és ami a legfontosabb komoly sérülés nélkül zárult az összecsapás.
Az MVP #24 Hasznos Sebastián lett, aki amellett, hogy a védelemben is nagyobb szerepet kapott az egész meccs során, a fináléban 2 hatpontossal segítette hozzá a Predatorst a nagyarányú győzelemhez.

Coach Steven Benefield a mérkőzés után: “Ez a meccs elsősorban magunkról szólt. Saját magunknak kellett bebizonyítani, hogy több van bennünk, mint amit az előző 2 meccsen mutattunk. A meccs előtt különböző célokat tűztem ki a játékosok elé, amiket ha teljesítenek, akkor nem lehet gond a végére. Ezeket a célokat szinte mind sikerült teljesíteni, azonban látszik az, hogy milyen területekre kell még összpontosítani. A speciális csapategység sok hibát vétett, ezen javítanunk kell.”

 

A Predators ezzel a győzelemmel ugyan maradt a tabella jelenlegi 6. helyén, azonban a legfontosabb, hogy biztosította helyét a rájátszásban. 3 mérkőzés vár még lejátszásra az idei évi ESA Divízió II. alapszakaszából, ezek a mérkőzések végeredményétől függően alakul ki a végleges helyezés.
Ami viszont már biztos, hogy a csapat számára folytatódik a bajnokság, méghozzá június 20-án a rájátszás első, Wild Card fordulójával!

« Zala Predators – Dabas Sparks beharangozó
Rájátszás 2015 Wild Card kör – Beharangozó »

A cikk ebben a kategóriában szerepel:

ZP Blog

A szerzőről: AbertZ

» írt 21 cikket

Edzések

Szerán 18:00-kor

Szombaton 14:00-kor

A Zala Plaza mögötti műfüves pályán

Következő mérkőzés:

2015 április 12:
vs. Győr Sharks 2

2015. április 19:
@ Szekszárd BadBones

2015. május 10:
@ Fehérvár Enthroners

2015. május 23:
vs. Dabas Sparks

2015. június 20:
vs. Fehérvár Enthroners
(Wild card)

2015. június 28:
@ Debrecen Gladiators
(Elődöntő)

ESA Divízió II.

Szponzoraink