Zala Predators – Dabas Sparks beharangozó

május 22nd, 20150 Comments »

A kissé rövid alapszakasz utolsó mérkőzéséhez érkeznek a Ragadozók, ahol is hazai pályán fogadják a Dabas Sparks együttesét.

zp-plakat-fb

 

Több idei ellenfelekhez hasonlóan a Dabas együttesével sem találkozott még a Zalai gárda, így ez lesz az első közös összecsapásuk. A meccs kulcsfontosságú a Predatorsnak, hiszen ha nyernek, akkor tovább folytatódik a szezon a rájátszás mérkőzésekkel, viszont ha vesztenek, akkor véget ér számukra a 2015-ös bajnoki szezon.

 

Az Ellenfél:
Egy viszonylag fiatal csapatot köszönthetünk a Sparks személyében, 2011-ben alakultak, és mindössze ez a 3. szereplésük nagypályás bajnokságban, ahol mindkét korábbi szezonban a 8. helyen végeztek. Jelenleg szintén a tabella 8. helyén állnak 0 győzelemmel és 2 vereséggel a nevük mellett. A Budapest Eagles egy viszonylag könnyed 29-8 aránnyal múlta felül őket, a Szekszárd Bad Bones dolgát viszont eléggé megnehezítették, hiszen azon a meccsen egy szoros, 16-20-as végeredmény született.

 

A Kilátások:
A Predators esélyesebbnek tűnik, és számukra jobban is kell a győzelem. Remélhetőleg a játékosok tudják kezelni a rájátszásba jutás nem kis terhét, és tudják azt az arcukat mutatni, mint amit az Enthroners elleni 4. negyedben.

 

Az Edzőink mondták:
Coach Steven Benefield (vezetőedző): “A következő ellenfelünk a Dabas Sparks látogat a “Mocsárba” ezen a hétvégén, akik az előző fordulóban egy nagyon szoros mérkőzést játszottak a Szekszár Bad Bonessal. De számomra ez az összecsapás nem igazán róluk szól, hanem a mi csapatunkról…
Nem hiszem, hogy az 1 győzelmes 2 vereséges mérlegünk a csapat valós értékét mutatja. És totálisan biztos vagyok benne, hogy nem is a benne rejlő potenciált tükrözi. A tehetség ott van a labda mindkét oldalán, amit kielégítő játékosállomány, és egy látványosan fejlődő passzjáték segít. A védelem belerázódik a módosított formációkba, és a rúgójátékunknak (de inkább ide a speciális egységnek illene) is voltak brilliáns pillanatai. A csapatunk jól játszott eddig is, a Bad Bones irányítójának levédekezése és a Fehérvár elleni 4. negyed beli 80 yard büntetés, és rövid jardos szituációk kivételével. Természetesen sok időt fordítottunk az edzéseken ezeknek a területeknek a fejlesztésére, de ezek az “apróságok” amik nagy hatással voltak az eredményekre. Bármilyen csapat karaktere nem csak a benne rejlő tehetségeken múlik, hanem a nehézségekre adott válaszaiban is, mind a játékosok egyéni döntéseivel, mind az egyének és a csapat kollektív viselkedésével. Az elmúlt néhány edzésen néhány olyan változást véltem felfedezni amik egy pozitív irányba fejlődő csapatra utalnak. Őszintén fogalmazva számomra a legnagyobb pozitívum az volt, amikor először hallottam, hogy a játékosok szorosabbra fűzik a kapcsolataikat egymással, és egymást segítve akarnak nagyobb színvonalon játszani. Az úgymond mézes hetek az idei csapatot alkotó külön csoportok közt úgy tűnik véget értek. A csapatmunka hangjai felerősödtek, amik arra ösztönöztek mindenkit, hogy részesei legyenek ennek, ne pedig ellenállni próbáljanak neki. 
Ezeken a pozitív hullámokon sodródunk jelenleg, lássuk hát hova visznek minket. Kerekedjünk felül magunkon, legyünk valami nagyobb részesei! Elkötelezettség, Fegyelem, Erőfeszítés, Keménység… Ezek a dolgok tehetnek minket büszkékké!”

Coach Geröly Attila (támadó- és védőfal edző): “Ahhoz, hogy életben tartsa a Sparks a playoffba jutás esélyét, szükségük van a győzelemre, emiatt biztos vagyok benne, hogy mindent be fognak vetni ez érdekében. Volt elég idejük felkészülni belőlünk, ezért komoly taktikai játszmára számítok. A zalai támadófal talán a legerősebb felállásában lép majd pályára, amire eddig nem volt lehetőségünk. Remélem, hogy a futójátékunk ezáltal elkezd működni, és a passzolt yardok száma is közel lesz az előző mérkőzésen elérttel. Számunkra csak a győzelem elfogadható!”

 

Helyszín: Ifjúsági Sportcentrum, 8900 Zalaegerszeg, Vágóhíd utca 16.
Kezdőrúgás: 2015.05.23       15:00
További információk: LINK
A belépés INGYENES! 

 

« Fehérvár Enthroners – Zala Predators összefoglaló
Zala Predators – Dabas Sparks Összefoglaló »

A cikk ebben a kategóriában szerepel:

ZP Blog

A szerzőről: AbertZ

» írt 21 cikket

Edzések

Szerán 18:00-kor

Szombaton 14:00-kor

A Zala Plaza mögötti műfüves pályán

Következő mérkőzés:

2015 április 12:
vs. Győr Sharks 2

2015. április 19:
@ Szekszárd BadBones

2015. május 10:
@ Fehérvár Enthroners

2015. május 23:
vs. Dabas Sparks

2015. június 20:
vs. Fehérvár Enthroners
(Wild card)

2015. június 28:
@ Debrecen Gladiators
(Elődöntő)

ESA Divízió II.

Szponzoraink