Rájátszás 2015 Wild Card kör – Összefoglaló

június 23rd, 20150 Comments »

2015. június 20-án megrendezésre került az ESA Divízió II. rájátszásának első köre., ahol is a Fehérvár Enthroners látogatott Zalaegerszegre. A bajnokság ezen szakaszában már egyenes ágú kieséses mérkőzések zajlanak, azaz a “Győzz, vagy mehetsz haza!” elv érvényesül, ennek szellemében lépett mindkét csapat a pályára.

DSC_8669

A pénzfeldobást a Fehérvár Enthroners nyerte, és a visszahordást választották. Az első drive azonban nem sikerült túl fényesen, hiszen 4. kísérletre puntolni kényszerültek. Nem indult jobban a zalai támadójáték sem, egy sikeres first down után ezt a támadást is egy punt zárta le. Az újabb fehérvári támadás azonban még rövidebbre sikerült, #48 Tatár Sándor és #54 Molnár Dávid összehangolt munkája következtében #91 Gerencsér Gábor futó elejtette a labdát, amit #55 Dezső Tamás megkaparintott, következhetett tehát ismét a Ragadozók támadóalakulata! Akiknek bár sikerült ezúttal a vörös zónába eljutni, pontokat nem tudtak szerezni, mivel néhány apróbb szabálytalanság, és egy bravúros Enthroners védelmi játék következtében puntolni kényszerültek. A visszahordás során azonban a fehérvári visszahordó #12 Sándor Gergő kezei közül kicsúszott a labda, amit #5 Erki-Kiss Péter szerzett meg, így az Enthroners 18 yardos vonaláról folytatódhatott a zalai támadás. Yardokat azonban ebből sem sikerült termelni, #20 Orsós Attila mezőnygól kísérletét pedig blokkolták, így az eredmény továbbra is 0-0.

DSC_8869

A második negyed első említésre méltó eseménye #9 Vati Márk bravúros, 65 yardos TD futását egy, a play közben elkövetett holding szabálytalanság érvénytelenített. Mindösszesen 8 yard választotta el a hazai csapatot a pontszerzéstől, azonban Vati passza az ellenfél 54-es számú játékosa Tóth Dávid kezében landolt, így az Enthroners támadói indulhattak az első pontok felé. Azonban ismét -ezúttal egy elég rosszul sikerült- punt következett. Valószínű ez a hiba nélkül tovább kellett volna várni az első pontokra, viszont így Orsós Attila 35 yardos mezőnygólja megtörte a csendet. 3-0

Egy újabb rövid fehérvári drive után, ismét zalai támadás: Vati Márk passzát #81 Tóth Olivér sajnos már csak a pályán kívül tudta megszelídíteni, azonban Orsós Attila ezúttal sem hibázott, 25 yardos field goaljával felírta a félidő utolsó pontjait az eredményjelzőre. 6-0

A második félidő hazai szempontból elég nehézkesen indult. Egy gyors punt után az Enthroners megszerezte az első first downját, azonban ez felrázta a védelmet, és szintén a labda elrúgására kényszerítették az Erős Márk vezette vendég támadókat. A következő fehérvári támadás viszont meghozta az eredményét, Erős átadását követően #82 Tóth Nándor meg sem állt a célterületig, a sikeres extra pont után az eredmény 6-7.

A negyedik negyed eleje hasonlóan alakult a mérkőzés korábbi szakaszaihoz, puntok mindkét oldalon. Egészen Tóth Olivér gyönyörű, 35 yardos TD elkapásáig, mellyel ismét átkerült a vezetés a hazai csapathoz! Az előny megszilárdításához pedig a Predators támadói az extra pont helyett a két pontos kísérletet választották, melyet #84 Szabó Áron sikeresen teljesített, az eredmény tehát 14-7!

DSC_8830

Nagyjából 5 perc volt még hátra a mérkőzésből, amikor az Enthroners támadói nekikezdtek az egész mérkőzés leghosszabb drivejának. Saját 20 yardosukról indulva egészen a hazai 10 yardosig jutottak. ahonnan azonban nem sikerült a pontszerzés, mivel Erki-Kiss Péter Interceptionje 1:30-al a vége előtt bebiztosította a Predators győzelmét!

A mérkőzés legértékesebb játékosának (MVP) a védő #5 Erki-Kiss Pétert választották az edzők, mivel az egész mérkőzésen és a kulcsfontosságú utolsó fehérvári támadásnál is olyan teljesítményt mutatott, ami jelentősen hozzájárult a győzelemhez.

Egy küzdelmes, szoros, és mindkét oldalról hibákkal tarkított, mérkőzésen sikerült tehát a Zala Predatorsnak az utolsó negyedben megfordítani a meccset! Folytathatják tehát az útjukat a július 11-i döntő felé. A következő állomás ezen az úton az elődöntőben, az alapszakaszt veretlenül záró Debrecen Gladiators lesz, ahova 2015 június 28-án látogatnak a Ragadozók!

 

« Rájátszás 2015 Wild Card kör – Beharangozó
Rájátszás 2015 Elődöntő – Beharangozó »

A cikk ebben a kategóriában szerepel:

ZP Blog

A szerzőről: AbertZ

» írt 21 cikket

Edzések

Szerán 18:00-kor

Szombaton 14:00-kor

A Zala Plaza mögötti műfüves pályán

Következő mérkőzés:

2015 április 12:
vs. Győr Sharks 2

2015. április 19:
@ Szekszárd BadBones

2015. május 10:
@ Fehérvár Enthroners

2015. május 23:
vs. Dabas Sparks

2015. június 20:
vs. Fehérvár Enthroners
(Wild card)

2015. június 28:
@ Debrecen Gladiators
(Elődöntő)

ESA Divízió II.

Szponzoraink