Rájátszás 2015 Elődöntő – Összefoglaló

július 2nd, 20150 Comments »

2015 július 28-án megrendezésre kerültek az ESA Divízió II elődöntői, ahol a Zala Predators a Debrecen Gladiatorshoz látogatott. Szép, napsütéses idő fogadta a kissé kopottas füvű Speedway Stadionban összecsapó ellenfeleket.

FLC_5858-2

A pénzfeldobást a Gladiators nyerte, akik eléggé meglepték a zalai védőket, hiszen Molnár Gábor első Szép Gábort megtaláló passza egyből egy 65 yardos TD-t ért. Az extra pontot is Szép értékesítette. 7-0
Úgy tűnhetett, hogy egyből választ is tud adni a Predators, hiszen a kirúgást követően #24 Hasznos Sebastián 50 yardos visszahordása elég jó mezőnypozíciót biztosított a pályára lépő támadóknak. Azonban a 35 yardos vonalnál közelebb nem sikerült eljutniuk, így puntolni kényszerültek. Így ismét a Gladiators támadhatott, akik ezentúl már lassabban, főleg futtásokkal operálva, de ismét eljutottak a célterületre. Molnár passzát Sztányi Tibor szerezte meg. Sikeres extra pont után az állás 14-0.

A Ragadozók támadói továbbra sem találták a helyüket a pályán, egy first down után ismét puntolni kényszerültek, a hevesi támadók pedig köszönték a lehetőséget, és éltek vele. Roják Richárd futásával, és egy sikeres extra ponttal növelték az előnyüket. 21-0
Roják még egyszer eljutott az end zone-ba, egy 50 yardos punt returnnel szerezte meg az újabb hazai pontokat. Az extra pont ezúttal kimaradt, így az első negyed végére az eredmény 27-0

FLC_5987-2

Az első negyedben történt “mészárlás” azonban nem törte meg a vendég csapatot, egy egész pályás drive végén #34 Lőke Dániel egy 11 yardos középső futással megszerezte a Predators első pontjait. #20 Orsós Attila extrája után az eredmény 27-7
Megrázták magukat a védők is, és sikeresen megállították az újabb debreceni támadást, első alkalommal a mérkőzés során puntolni kényszerültek. Az ismételt zalai pontszerzés azonban elmaradt, #9 Vati Márk passza a védőjátékos, Kovács Csongor kezében landolt. Megindultak ugyan a labdával a Gladiátorok, azonban a félidő lejárt, így nem változott a pontállás.

FLC_5992-2

Érdekesen indult viszont a második félidő. A Predators hordta vissza a labdát, amivel először #5 Erki-Kiss Péter iramodott meg, ám amikor útját álló debreceni játékosok elé került, egy szokatlan, ámde szabályos hátrafelé passzal a labdát átadta Lőke Dánielnek, aki lerázta magáról a védőket, és megindult az előtte üresen tátongó pályán. Történt ekkor azonban, hogy egy “vétlen bírói sípszó” megállította a futását, így a saját 28 yardos vonalukról kezdhették a félidőt a támadók. Ám a félpályánál megálljt parancsoltak nekik a hazai védők, így punt következett.

Nehézkesen indultak a Gladiators támadói is, egy fumle után, amit #55 Dezső Tamás szerzett meg ismét a Predators támadhatott az ellenfél 30 yardosáról. Ekkor egy belső fake futás (futásnak álcázott passzkísérlet) után ismét egy “vétlen bírói sípszó” törte meg a felépített támadást. Azonban néhány play-el később Lőke Dániel (aki ezúttal a sérülést szenvedett #84 Szabó Áron (TE) posztján játszott) egy 10 yardos elkapással ismét pontokat szerzett. A sikeres extra pont után 27-14.

FLC_5961-2

Kezdett tehát a győzelem halvány reménye felsejleni a Predators játékosai előtt, akik egyértelműen uralták a mérkőzés ezen szakaszát. A debreceniek harmadik negyedben megkezdett támadósorozata azonban a negyedik negyedben érett be, amikor is Molnár Gábor egy QB futással és Szép Gábor egy extra ponttal ismét 7 pontot írt fel az eredményjelzőre. 33-14

Ekkor már csak futottak az eredmény után a Ragadozók, hiszen az idő rohamosan fogyott. Így nem nagyon maradt más fegyverük a passzjátékon kívül. Tudták ezt a hazaiak is, és az egyik passzt Sőrés Gergő szedte le a levegőből, amit vissza is hordott. Az extra pont ezúttal kimaradt, így az eredmény 40-14

Ezután még egy sorozatra maradt idő, azonban pontokra nem futotta már, az idő pedig lepörgött. Így tehát a végeredmény:
Debrecen Gladiators – Zala Predators 40-14 (27-0; 0-7; 0-7; 13-0)

Sajnos ez a mérkőzés nem nélkülözte a sérüléseket sem, #84 Szabó Áron comb, #98 Illés Zoltán nyak, #16 Gerecs Bence hátsérülés miatt kényszerült orvosi ellátásra.

Coach Steven Benefield a mérkőzés után: “Nagyon elégedetlen vagyok a végeredménnyel. Nagyon sokat utaztunk, és idegenben gyengélkedtünk az egész szezon során, azonban ezek mit sem számítanak. Nem hibáztathatom a játékosokat sem, sőt… Büszke vagyok rájuk, hogy az első negyed eredménye ellenére mindenki kitartott az utolsó percig, és beleadott minden tőle telhetőt. 27 pontos hátrányból pontokért küzdeni úgy, mintha 0-0 lenne az eredmény, és végig koncentráltnak maradni egy olyan dolog, amit látni szeretnék a játékosaimtól. Nem kételkedem abban, hogy a Gladiators ezen a napon jobb volt mint mi, azonban biztos vagyok benne, hogy a végeredmény nem a valós különbség. A mérkőzés nagy részében ellenfelek voltunk, azonban a mérkőzés 4 negyedből áll, mind a négyben jobbnak kell lenni, ha nyerni akarunk.”

 

Ezzel a mérkőzéssel pedig véget ért a 2015-ös bajnokság a Zala Predators számára, akik 2 év kihagyás után az elődöntőig jutottak, amiben nagy segítséget nyújtottak a Haladás Crushers és a Kaposvár Golden Fox vendégjátékosai. A csapatra most egy kis pihenő vár, azonban nemsokára visszatérnek az edzésekhez, és keresik az őszi időszakra a kihívásokat.

 

Az ESA Divízió II döntője 2015. július 11-én kerül megrendezése Budapesten, a XIII. Kerületi Elektromos pályán. A Döntőt pedig a Szekszárd Bad Bones és a Debrecen Gladiators vívja.

 

A Zala Predators nevében pedig ezúton szeretnénk köszönetet mondani azoknak a szurkolóknak, valamint a pályán és azon kívül segítséget nyújtó személyeknek a kitartó szurkolását, támogatását, segítségét és erőfeszítéseit, amik nélkül nem sikerülhetett volna ez a szép eredmény!
Ősszel találkozunk!

 

 

« Rájátszás 2015 Elődöntő – Beharangozó

A cikk ebben a kategóriában szerepel:

ZP Blog

A szerzőről: AbertZ

» írt 21 cikket

Edzések

Szerán 18:00-kor

Szombaton 14:00-kor

A Zala Plaza mögötti műfüves pályán

Következő mérkőzés:

2015 április 12:
vs. Győr Sharks 2

2015. április 19:
@ Szekszárd BadBones

2015. május 10:
@ Fehérvár Enthroners

2015. május 23:
vs. Dabas Sparks

2015. június 20:
vs. Fehérvár Enthroners
(Wild card)

2015. június 28:
@ Debrecen Gladiators
(Elődöntő)

ESA Divízió II.

Szponzoraink