Ragadozók a zalai őszben

április 17th, 20130 Comments »

Vasárnap a Belvárosi Szüret forgatagában sikerült egy kötetlen beszélgetésre invitálnom a Zala Predators amerikai football csapat új elnökét, Abért Zoltánt. Egy finom zalai bor mellett kérdeztem a csapatról, a tervekről és a jövőről.
– Először is szeretnék gratulálni a megválasztásodhoz. Más változás is történt a csapatnál?

– Köszönöm. Igen, több új vezetőségi tag is segíti a munkámat, akikre a múlthoz képest, több feladat is hárul a jövőben.
– Mik a terveitek idén ősszel?

– A múlt héten küldtük ki az összes megyeszékhelyi, illetve környéki általános iskolának egy tájékoztatót a flag footballról, hogy már fiatal korban is megismerkedjenek ezzel a játékkal a gyerekek. Ahonnan visszajelzést kapunk, szívesen segítünk a tanároknak az első órákon.
– Ez az ütközés nélküli változat, ugye?

– Így van, ezért is olyan népszerű. Minimális eszközigénnyel egy nagyon élvezhető, szerethető játékot lehet biztosítani a fiataloknak. Az idei évben kiemelt figyelmet kap a testmozgás az intézményekben, és az emelt óraszám miatt nagyobb szerephez juthat a flag football is. A múlt tanévben tartottunk már testnevelésórákat több zalaegerszegi középiskolában, amit a tanárok és diákok pozitív visszajelzései miatt szeretnénk idén is folytatni.
– Jól láttam, hogy több játékosotok teljes felszerelésben próbált meg „elvegyülni” a tömegben?

– Igen, a fiúk ezen a remek rendezvényen is népszerűsítik a csapatot, ahogy tettük a közelmúltban nagy sikerrel az AquaCityben, az extrém sportnapon. Szeretnénk nagyobb ismeretségre szert tenni, tudatosítani a zalaiakban, hogy van egy amerikai football csapatuk, aki szívét-lelkét kiteszi a pályán, és az egész országban a város színeiben küzd a győzelemért.
– Van valamilyen más célotok is a kezdeményezésekkel?

– Ha egy szóban kellene összefoglalnom, akkor a tagtoborzás. A flag footballt kipróbálók közül többen már teljes felszerelésben jöttek le szombaton edzésre, annyira megtetszett nekik a sport, az edzés és a csapat hangulata. Más egyesülettől is érkezett a közelmúltban játékos, de még mindig az elérni kívánt létszám alatt van a csapat játékosállománya.
– Ha szeretném magam kipróbálni, vagy csak megnéznék egy edzést, mikor tehetem meg?

– Ebben a hónapban két nyíltnapot is tartunk, ahova minden érdeklődőt szeretettel várunk. Szeptember 15., illetve 22-én a Stadion mögötti műfüves pályán délután öt órától, de ha egy érdeklődő bármelyik edzésünket eljön megnézni, akkor is szívesen válaszolunk a kérdéseire.
– Mikor és hol vannak az edzések?

– Szerdán 18:00, illetve szombaton 17:00 órától ugyanazon a helyszínen.
– Köszönöm az interjút, Zoltán, és hát akkor Go Predators

Farkas Balázs

« Hazai győzelem az alapszakasz végén
Nem próbáltad még ki az amerikai focit? Itt az ideje! »

A cikk ebben a kategóriában szerepel:

ZP Blog

A szerzőről: Pred

» írt 8 cikket

Edzések

Szerán 18:00-kor

Szombaton 14:00-kor

A Zala Plaza mögötti műfüves pályán

Következő mérkőzés:

2015 április 12:
vs. Győr Sharks 2

2015. április 19:
@ Szekszárd BadBones

2015. május 10:
@ Fehérvár Enthroners

2015. május 23:
vs. Dabas Sparks

2015. június 20:
vs. Fehérvár Enthroners
(Wild card)

2015. június 28:
@ Debrecen Gladiators
(Elődöntő)

ESA Divízió II.

Szponzoraink