Hazai győzelem az alapszakasz végén

április 17th, 20130 Comments »

Haladás Crushers – Zala Predators 24-7

(7-7; 3-0; 7-0; 7-0)

Szombathelyi visszahordással vette kezdetét a nyugati csoport alapszakasz záró találkozója vasárnap, mely az eddigiekhez képest – minden bizonnyal a rendkívüli hőségnek betudhatóan – jóval kevesebb nézőt csábított a lelátókra. Pedig nem volt unalmasnak mondható rangadó, mely kimenetelét tekintve valószínűleg többeket meg is lepett.

3-3 drive-ot vezetett mindkét fél az első – szabálytalanságoktól mentes – negyedben, melyből 2-2-t egyaránt punttal zártak. A Crushers aztán alapvetően passzokkal jutott a zalaiak 10 yardosáig, ahonnan Zax Norbert (#13) 6 pontért érkezett a célterületre, Őri Csaba (#15) rúgása ehhez további egyet tett.

 

Rögtön a következő, félpályáról indított válasz támadásban a 3. kísérlet során Cseh-Németh István (#92) lódult meg a nála landoló labdával – csakúgy mint a Rebels ellen – és mintegy 45 yard megtétele után landolt az end zone-ban, Kámán Benjamin (#21) extrájával így egyenlítettek is a vendégek.
A második negyedben a Predatorsnak nem sok lehetősége volt: két hosszúra nyúlt szombathelyi akció mellett egyetlen punttal zárt drive-ot vezettek. Ezzel szemben a hazaiak a játékrész elején újra a redzone-ig jutottak, ahol végül egy sikeres fieldgoal-lal zártak.
Tatár István (#78) fullback futásaival operálva aztán a szünet előtt még egyszer feltornázták magukat az ellenfél vörös zónájáig, mígnem a 10 yardoson aztán megálljt parancsolt a zalai defense és ekkor már az idő is fogytán volt. Így miután spikeolták a labdát, egy FG kísérlettel próbálkoztak, ám ezt már sikerrel blokkolta a védelem.

A csekély felfrissülést biztosító árnyékba vonulás és folyadékpótlás után zalai játékkal indult a második félidő, mondhatni “tisztelet play-jel” amikor is Geröly Attila (a Gringos ellen szenvedett szárkapocscsonttörést) érkezett a center helyére, majd egy taps után le is vonult a pályáról, így búcsúzva el a szezontól.
Míg a vendéglátók a 3. negyedet is pontokkal nyitották – Baranyai Ádám (#23) futásával iratkozott fel a touchdown listára + egy sikeres extra (17-7) – addig a kék mezesek számára ezúttal sem termett babér, sőt Dezse Mihály (#54) interceptiont is szerzett. Ekkor, illetve a következő alkalommal szintén a 20 yardoson belülre került a Haladás együttese, a pontszerzést azonban a ZP védelme mindkét esetben meghiúsította.
A záró játékrész már némileg dekoncentráltabb volt, több hibával és szabálytalansággal. De végre úgy tűnt, a Ragadozók is haladnak; ám végül az offensenek – a TD-t leszámítva – nem sikerült a vörös zónán belülre kerülnie. Még úgy sem, hogy Erki-Kiss Péter (#20) a félpálya környékén sikerrel vadászta le a csere QB, Baranyai Bence (#11) passzát.
A zöld mezesek aztán Szmolek Bertold (#58) és Macher Bálint (#86) révén is behúztak 1-1 interceptiont és bár ezeket nem sikerült értékesíteni, Janzsó Csanád (#34) még megfutott egy TD-t, ezzel és az extra rúgással beállítva a 24-7es végeredményt.

A ZP azzal a feltett szándékkal érkezett az SZSE pályára, hogy kiköszörülje a csorbát, ami a pesti meccsig veretlen szezonon esett és ezzel egyúttal biztosítsa helyét az elődöntőben. Míg a Crushers – ha néhányuknak valószerűtlennek is tűnt – egy része hitt abban, hogy ebből akár még rájátszás is lehet; még akkor is, ha ehhez legalább 35 ponttal kellene legyőzniük az ellenfelet.
Hogy a Predators nem volt kellőképp motivált? Netán nem jól mérte fel, hogy ez a Crushers már nem az a Crushers? Ezt leginkább ők tudják, az viszont biztos, hogy két legutóbbi vereségükkel elestek a rájátszástól és ezzel befejezték a szezont.
A Zúzók ugyanakkor bebizonyították, hogy ma már a győri import nélkül is megállják a helyüket.
Bár mindent eldöntő meccs volt ez, ahol a vendéglátók végül nem szerezték meg az áhított +35 pontot, ennek ellenére (még ha nyilván nem is ilyen áron kívánták) – mivel a Wildfires időközben kizárásra, ezzel eredményeik pedig törlésre kerültek – a vasiak mérlege 4 ponttal jobb lett, mint a Mustangsé. Így elméletileg elődöntőben vannak, ahol a Budapest Cowboys II vár rájuk. Végleges döntés azonban a tataiak fellebbezésének elbírálása után születik majd.

Akadnak azonban, akiknek nem csak egy meccsre szólt a lefújást jelző sípszó. A Ragadozóknál a védelem két meghatározó játékosa, a két kezdő cornerback köszönt el sportemberhez méltón: Erki-Kiss Péter (#20) aki 2010 óta a csapatkapitányi posztot is betöltötte 4, míg Varga Péter (#16) 2 – a sportágban töltött – év után akasztotta szegre a felszerelést.
Varga Tamás (#1) 2005-ben a ZP irányítójaként kezdte, most ugyancsak ezen a poszton, de immár egykori csapatával szemben, a mostanit győzelemre vezetve fejezte be aktív pályafutását. (Időközben ezen döntésén annyiban módosított, hogy – tekintettel csapattársaira – amennyiben ők az elődöntősök, Budapestre még velük tart.)

Ami a sérüléseket illeti, ezúttal sajnos abból is akadt bőven: boka, váll, térd, szalag, agyrázkódás illetve napszúrás – annak minden velejárójával együtt – került a “palettára”. Az érintetteknek jobbulást kívánunk.

Litresits Tímea

« Haladás Crushers – Zala Predators beharangozó
Ragadozók a zalai őszben »

A cikk ebben a kategóriában szerepel:

ZP Blog

A szerzőről: Pred

» írt 8 cikket

Edzések

Szerán 18:00-kor

Szombaton 14:00-kor

A Zala Plaza mögötti műfüves pályán

Következő mérkőzés:

2015 április 12:
vs. Győr Sharks 2

2015. április 19:
@ Szekszárd BadBones

2015. május 10:
@ Fehérvár Enthroners

2015. május 23:
vs. Dabas Sparks

2015. június 20:
vs. Fehérvár Enthroners
(Wild card)

2015. június 28:
@ Debrecen Gladiators
(Elődöntő)

ESA Divízió II.

Szponzoraink