“Az egyiknek sikerül, a másiknak nem…”

április 17th, 20130 Comments »

Újbuda Rebels 2 vs. Zala Predators 35-6

(14-0; 13-0; 8-0; 0-6)

Idézhetnénk stílszerűen az örökzöld sorait, a két csapat idei összecsapásának kapcsán.

Vasárnap a nézők és játékosok jó része minden bizonnyal egy igazán kiélezett mérkőzés reményében érkezett a budapesti Tábor utcába. A tavalyival ellentétben idén az idő is kedvezett ehhez, talán túlságosan is; hiszen a nyarat idéző hőségnek a srácok annyira azért nem örültek.

 

A fej-fej melletti csata azonban elmaradt. A vendégekre két külön edzést szentelő Rebels 27 ponttal húzott el már az első félidőben (Kocsis Péter #3 két elkapása mellé Farkas Zoltán #87 és Wellner Gábor #82 is jegyzett 1-1et, Szentirmai Zoltán #18 pedig csupán az utolsó extráját vétette el) , az idő 80%-át a pályán töltő zalai defense érthetően rendkívül kimerült.

Mindezek mellett a zöldmezes védelem nem csak pontot, yardokat szerezni is csak alig-alig „engedett” ez idő alatt a Ragadozóknak. Ehhez nagyban hozzájárult Bak Csaba (#41) sackje, csakúgy mint a Papathanasziu Patrik (#35) által begyűjtött fumble.

Jóllehet, csakúgy mint a házigazdák, a zalaiak is elemezték az ellenfék játékát, sőt „meglepetéssel” is készültek, a külön ezen alkalomra szóló play azonban nem hozta az elvárt eredményt.

Viszont előkerült minden hiba, ami csak egy meccsen előjöhet: kickoff/punt után rögtön elveszített labda, elvétett snapek, kiejtett interception, jogosulatlan elkapónak érkező passz, számtalan missed tackle…

Így a félidőben már hagyománnyá vált baranta bemutatót a Predatorsnak nem volt módja élvezni, ehelyett akadt bőven mit megbeszélniük.

A szünet után – annak ellenére, hogy már a nyitó driveban újabb touchdownt szerzett Kocsis Péter és ezzel elindult a mercy rule – úgy is tűnt, ez megtette hatását és nincs még veszve minden. Akadt is néző, aki utólag azt mondta: „Tök jó volt… a második félidő.” – hiszen aki akkor érkezett, valóban kiegyensúlyozottabb rangadót látott.

(Mindehhez persze hozzátartozik az is, hogy akkor már a kevésbé tapasztalt Lázadók is lehetőséget kaptak. Többek közt a tavaly még a ZP sorait erősítő Orsós Attila (#17) kicker – aki vasárnap a Rebels történetének első touchbackjét rúgta – például cornerback poszton próbálhatta ki magát, és csereirányító is érkezett.)

Magára találni látszott tehát a zalai alakulat: Lőke Dániel (#34) futásai, és Cseh-Németh István (#92) elkapása is first downt értek. De idő már csak a szépítésre volt: a Berekméri Zsolt (#59) által szerzett fumble-t Cseh-Németh István elkapása váltotta pontokra, de az extra rúgást már sikerrel blokkolta a budapesti védelem, nem sokkal a mérkőzés vége előtt.

A revans így meghiúsult, a Rebels továbbra is veretlen és – mivel következő ellenfele, a Wildfires visszalépett – most már biztosan elődöntős. A Zala Predators tagjaira még egy mindent eldöntő ütközet vár június 17-én Szombathelyen, ezen múlik a továbbjutásuk. A győzelemhez minden erőfeszítésükre szükségük lesz, hiszen ha lehet, a Crushers mindenkinél jobban feni rájuk a fogát.

Öröm az ürömben, hogy a „megszokottól” eltérően ezúttal a ZP gyűjtött kevesebb büntetést.

Két játékosnak valószínűleg a többieknél is emlékezetesebb marad ez a találkozó: Sándor Tamás (#3) sweeper két és fél év után a Zala Predatorstól, míg Maszlagi Zsolt (#56) – épp most, hogy először volt kezdő – linebacker három év után az Újbuda Rebelstől vett búcsút.

 

Litresits Tímea

« Újbuda Rebels II vs. Zala Predators beharangozó
Haladás Crushers – Zala Predators beharangozó »

A cikk ebben a kategóriában szerepel:

ZP Blog

A szerzőről: Pred

» írt 8 cikket

Edzések

Szerán 18:00-kor

Szombaton 14:00-kor

A Zala Plaza mögötti műfüves pályán

Következő mérkőzés:

2015 április 12:
vs. Győr Sharks 2

2015. április 19:
@ Szekszárd BadBones

2015. május 10:
@ Fehérvár Enthroners

2015. május 23:
vs. Dabas Sparks

2015. június 20:
vs. Fehérvár Enthroners
(Wild card)

2015. június 28:
@ Debrecen Gladiators
(Elődöntő)

ESA Divízió II.

Szponzoraink