Felszerelés

Amerikai Football felszerelés:

Sisak:

A védőfelszerelések közül talán ez a leglátványosabb. Az évek során hatalmas fejlődésen mentek át mind design, mind a felhasznált anyagok tekintetében. A manapság használt sisakok anyaga kívül polikarbonát, belül pedig típustól függően szivacs, vagy más ütközéselnyelő anyag (pl nagy rugalmasságú gumi támaszok, vagy zselés betétek). A játékos arca előtt található sisakrács anyaga acél, vagy titán lehet, melyet vastag műanyag réteg óv a sérülésektől. Fő feladata a játékos megóvása az agyrázkódásoktól. A sisakrács (facemask) kialakítása pozíciónként eltérő, az adott feladathoz legjobban illő. A falemberek rácsa általában sűrűbb, és nagyobb is, védi a nyakat is az esetlegesen felcsúszó kezek, ütések ellen, míg az irányítók és elkapók nyitottabb rácsot használnak annak érdekében, hogy minél jobban lássanak a pályán

 

Vállvédő:

A sisak mellett a másik meghatározó védőfelszerelés. Külseje keményített műanyag, belül pedig szivacs csillapítja a testre átadódó ütéseket. Folyamatos fejlesztések során kialakítottak könnyített, testhez simuló típusokat is, melyek sokkal szabadabb mozgást tesznek lehetővé, kevésbé zavarják a sportolót. Pozíciónként eltérő típusú vállvédők léteznek: falemberek, futók, linebackerek nagyobb vállfelülettel rendelkező, és a mellkasra jobban lenyúló védőket viselnek, hiszen szinte folyamatos ütéseket kapnak ezeken a területeken. Irányítók, elkapók és secondary játékosok kisebb, rövidebb (ú.n.: egy csatos) vállvédőket használnak. Falembereknél, és linebackereknél gyakran látni a hátukon egy kisebb púpot, vagy gallér-szerű kiálló elemeket. Ezek a nyak tehermentesítését szolgálják, megakadályozzák a fej nagy irányú kilengését, vagy az ütéseket a vállvédőn keresztül a felsőtestre vezetik át.

 

7 részes szett”:

csípő-, farkcsont-, comb- és térdvédő, melyeket a nadrágba, lehet rögzíteni. Szivacsból készülnek.

Fogvédő:

A véletlen ütközések esetére. Átlátszó fogvédő nem megengedett!

 

Cipő:

A pálya viszonyaihoz megfelelő, kényelmes, műanyag stoplis (max 1,25 cm magas!) cipő ajánlott.

 

Labda:

16 éven felüli játékosok esetén a szabványos méretű és súlyú, kompozit, vagy bőrből készült amerikai football labda.
16 éven aluliak, és női csapatok esetén mind a felnőtt, mint a junior méretű (TDJ jelzésű) kompozit, vagy bőrből készült labda használható.
13 éven aluliak számára junior méretű kompozit, vagy bőr labda használható.

 

További használható felszerelések:

kesztyű, szuszpenzor, szivacsos aláöltöző, térd-, könyök-, bokavédők

Edzések

Szerán 18:00-kor

Szombaton 14:00-kor

A Zala Plaza mögötti műfüves pályán

Következő mérkőzés:

2015 április 12:
vs. Győr Sharks 2

2015. április 19:
@ Szekszárd BadBones

2015. május 10:
@ Fehérvár Enthroners

2015. május 23:
vs. Dabas Sparks

2015. június 20:
vs. Fehérvár Enthroners
(Wild card)

2015. június 28:
@ Debrecen Gladiators
(Elődöntő)

ESA Divízió II.

Szponzoraink